ulkona viihtyvät kaikki
satoi tai paistoi

ulkona viihtyy kaikki
satoi tai paistoi

Kuinka kaikki alkoi

Joutsenet-salmessa

Kaunis ympäristö
kaunis mieli

Kaunis ympäristö
kaunis mieli

Elämyksiä vuodesta 1997 alkaen

Kännikota sijaitsee Haapamäeltä n. 5 km Riihon suuntaan. Kota on rakennettu idylliseen maalaismaisemaan ja sen välittömässä läheisyydessä olevaan lampeen on istutettu kirjolohia.

Kännikota tarjoaa lisäksi mahdollisuuden aidossa savusaunassa kylpemiseen. Kotaa voi vuokrata omaan tarpeeseensa tai esimerkiksi ryhmille illanviettopaikaksi. Kotaan mahtuu 5 – 20 henkeä.

Vaihtoehtoja ajanvietteeksi ovat luonnollisesti pilkkiminen, saunominen ja makkaranpaisto. Kodalta käsin on myös helppo tehdä kävelyretkiä metsään ja kylänraitille.

Kodalta on n. 20 minuutin ajomatka Keuruun keskustaan. Jyväskylä ja Tampere sijaitsevat n. tunnin ajomatkan päässä.

Kännikota

Kannikota-ulkoa
Erkki

Erkki Inkiläinen ja kodan historiaa

YRITTÄJÄ

Rakensin kodan alkuaan omaksi kesämökiksi, johon oli helppo ja nopea tulla lähellä sijaitsevalta maatilaltani. Lohialtaat rakensin omaksi harrastukseksi. Pidin kodalla avajaiset 1997, jossa oli läsnä suurin osa kyläläisistä. Avajaisissa kyläläiset ehdottivat, että rakentaisin savusaunan kodan yhteyteen, joka valmistuikin jo seuraavana vuonna. Savusaunan avajaisissa alettiin ehdottelemaan, että vuokraisin paikkaa muillekin ja järjestäisin myös ruokailut. Näin tämä paikka kasvoi pikkuhiljaa omasta vapaa-ajan harrastuksesta paljon aikaa vieväksi työksi, mikä oli paikallaan, kun luovuin karjasta noin 2007. Jo heti alkuvaiheessa tuli tarjontaan mukaan rosvopaisti, minkä tekeminen on monen tunnin urakka ja vaatii paljon valmisteluja. Kaikki työ kuitenkin palkitaan, kun haarukka saattaa hyvin muhineen lihanpalan suuhun.

Kalastusta lohialtailla on harjoitettu jo vuodesta 1998. Kala-altaita on pikku hiljaa tullut lisää ja näistä viimeisin ja isoin valmistui 2007. Lintukosteikko valmistui vuonna 2015.  Siinä ruokin vesilintuja kevään ja kesän ajan, niin metsästysaikaan siellä on hyvin vieraille saalista tarjolla.  

Mönkkärisafareita olen järjestänyt vuodesta 2007.